Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

De Melancholische Wals in Sterling zilver

Zoals u weet, ben ik voor u altijd op zoek naar de mooiste munten en meest unieke uitgiften. Eerder dit jaar kreeg ik een buitenkans. Ik kon namelijk voor een schappelijke prijs een kistje met originele zilveren munten uit Letland verkrijgen.

Er werd mij verzekerd dat elke munt voorzien was van de officiële verpakking en het Certificaat van Echtheid. Mede door de positieve reacties die ik in het verleden op Letse Euro Herdenkingsmunten kregen.

Hierdoor kan ik u vandaag voordelig een authentieke zilveren 5 Euro munt in de hoogste kwaliteit aanbieden. Er zijn al een aantal exemplaren vergeven, waardoor er op moment van schrijven nog 27 beschikbaar zijn. Indien u interesse heeft, klik dan hier om gelijk naar de bestelpagina te gaan!

Letland heeft de munt uitgegeven ter herdenking van één van 's lands bekendste componisten: Emils Darzinš (1875 - 1910). Tijdens zijn korte leven heeft hij diverse muziekstukken geschreven, waaronder orkestmuziek. Slechts één van deze orkestrale werken bestaat nog maar. Daarvan is de titel, Valse Melancolique, in een zwierig schrift afgebeeld op de munt. Op de andere zijde ziet u een vallende ster, zijn naam en zijn geboorte- en sterfjaar, verbonden door een regenboog.

Hoe het kan dat alleen Valse Melancolique vandaag de dag bekend is, is een tragisch verhaal. In 1908 werden twee van zijn orkeststukken gespeeld in Riga. Andere Letse componisten waren uiterst negatief over zijn werk en enkelen betichten hem zelfs van plagiaat.

Ook de bekendste Letse componist van dat moment, Jean Sibelius, had zich zeer negatief geuit over de werken van Emils. Vanwege deze morele tegenslag vernietigde Darzinš zijn eigen orkeststukken. Van de vernietigde werken is na zijn heengaan, ongeveer twee jaar later, alleen Valse Melancolique hersteld.

Ik wens u veel plezier met deze speciale Letse Herdenkingsmunt.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor

Wim van W. raadt EuroCollect.be aan

Correcte info en behandeling van wat aangeboden wordt.

Rony D. raadt EuroCollect.be aan

Verzorgde bestellingen en duidelijke communicatie ! Blij met mijn initiatief om te bestellen bij jullie !

Raymond T. raadt EuroCollect.be aan

Wel bedankt voor het mooie muntstuk !

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

 • South African Mint - EuroCollect
 • The Royal Mint - EuroCollect
 • The Singapore Mint - EuroCollect
 • United States Mint - EuroCollect
 • Royal Canadian Mint - EuroCollect
 • Mint of Finland - EuroCollect
 • Mint of Poland - EuroCollect
 • Monnaie de Paris - EuroCollect
 • Munze Osterreich - EuroCollect
 • The Perth Mint Australia - EuroCollect
 • Royal Australian Mint - EuroCollect