Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Unieke kans op een zeldzame Kroatische Euromunt

Op 1 januari 2023 gebeurde er iets wat al jaren niet was voorgekomen. Een land mocht de prestigieuze Euro invoeren: Kroatië. Het was een moment waar veel muntverzamelaars naar uit hadden gekeken. Hoe zouden de Kroatische Euromunten eruitzien? En zou het land ook Herdenkingseuro's uitgeven?

Het antwoord op de tweede vraag is 'ja'. De eerste Kroatië Euro-Herdenkingsmunt is namelijk geslagen ter viering van de toetreding tot de Eurozone. U heeft nu de unieke kans om een speciale uitvoering van deze munt in de allerhoogste kwaliteit te bemachtigen. De oplage van deze Proof-munt is zeer strikt gelimiteerd. Er zijn slechts 5.000 geslagen voor alle verzamelaars wereldwijd.

Hierdoor is deze uitvoering al compleet uitverkocht in Kroatië. Online wordt de Proof-munt zelfs al verhandeld voor meer dan 100 €. Ik kan u zeldzame Kroatische munt echter nu aanbieden voor slechts 79,95 €. Mis uw kans niet en klik snel hier om uw bestelling door te geven. 

Het ontwerp van de speciale 2 Euro symboliseert het toetreden van Kroatië tot de Eurozone. Op de munt ziet u het Euroteken en hierin is, in het Kroatisch, de tekst “Lid van de Eurozone” geschreven. Ook het nationale symbool van Kroatië is in het ontwerp verwerkt. Dit Kroatische schaakbordpatroon is ontstaan in de middeleeuwen, en wordt gezien als een van de oudste symbolen van het land. 

Volgens één legende werd de Kroatische Koning Stjepan Držislav namelijk rond 990 gevangengenomen door Venetianen. Hij daagde hun leider, Pietro II Orseolo, uit tot een schaakwedstrijd. De Kroatische Koning herwon zijn vrijheid na het winnen van drie wedstrijden, waarna hij het schaakbordpatroon in zijn Wapenschild verwerkte. 

Om de hoge kwaliteit van de zeldzame 2 Euro in Proof-kwaliteit te waarborgen, is de munt veilig verpakt in een luchtdichte capsule en wordt deze geleverd in de bijbehorende muntcassette, compleet met het officiële Certificaat van Echtheid. Wilt u deze gewilde eerste Kroatische Herdenkingseuro in de allerhoogste kwaliteit bemachtigen? Wees er dan op tijd bij en vul hier uw bestelformulier in. 

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor

Wim van W. raadt EuroCollect.be aan

Correcte info en behandeling van wat aangeboden wordt.

Rony D. raadt EuroCollect.be aan

Verzorgde bestellingen en duidelijke communicatie ! Blij met mijn initiatief om te bestellen bij jullie !

Raymond T. raadt EuroCollect.be aan

Wel bedankt voor het mooie muntstuk !

© EuroCollect | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-instellingen