Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Officiële D-Day munt in puur zilver!

Op 6 juni is het tachtig jaar geleden dat de bevrijding van West-Europa begon. Meer dan 100.000 geallieerde soldaten landden op verschillende plekken langs de Normandische kust om ons te bevrijden van de Duitse bezetting. Het was D-Day.

Om deze belangrijke dag te herdenken geeft Frankrijk een officiële zilveren 10 Euro munt uit. De oplage van deze speciale D-Day munt is heel strikt gelimiteerd. Er worden slechts 1.944 exemplaren geslagen voor alle verzamelaars wereldwijd. Hierdoor is de beschikbaarheid in ons land zeer beperkt.  

Vanwege de beperkte beschikbaarheid adviseer ik u om snel te reageren. Naar verwachting raakt de D-Day munt zelfs al uitverkocht tijdens de voorintekening. Klik daarom nu hier om direct naar de website te gaan waar u uw exemplaar kunt reserveren. 

D-Day, voluit Decision Day, is de geschiedenis boeken ingegaan als de grootste amfibische operatie ooit. De geallieerden naderden de kust van Normandië met een armada van duizenden schepen. Na een groot lucht- en zee bombardement vielen de geallieerden het bezette Frankrijk binnen. De landingen vonden plaats op de vijf stranden genaamd Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword, en bij Pointe du Hoc.

Op de zilveren munt die u tijdelijk hier kunt bemachtigen staat Juno Beach centraal. Juno bleek het op een-na-zwaarst verdedigde stuk strand te zijn. Desondanks was het strand al in de middag veroverd. Ook waren de troepen die landden op Juno aan het eind van de eerste dag het verst opgerukt van alle geallieerden.

De officiële D-Day munt is vervaardigd van puur (99,9%) zilver en geslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit: Proof. Om deze kwaliteit te waarborgen is de munt direct na de slag zeer voorzichtig in een speciale muntcapsule geplaatst. Ook wordt de munt geleverd in een beschermende en representatieve verzamelcassette.

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor

Wim van W. raadt EuroCollect.be aan

Correcte info en behandeling van wat aangeboden wordt.

Rony D. raadt EuroCollect.be aan

Verzorgde bestellingen en duidelijke communicatie ! Blij met mijn initiatief om te bestellen bij jullie !

Raymond T. raadt EuroCollect.be aan

Wel bedankt voor het mooie muntstuk !

© EuroCollect | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-instellingen