Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Speciale Olympische Spelen Set nu verkrijgbaar

Op de speciale muntset die ik vandaag voor u heb gereserveerd, is de oudste sport ter wereld afgebeeld. Een sport die ruim 15.000 jaar geleden al werd beoefend, maar nog steeds ontzettend populair is over de hele wereld. Heeft u enig idee welke sport ik bedoel?

Als u denkt aan worstelen, dan heeft u gelijk. Het was een favoriet onderdeel van de Klassieke Olympische Spelen in het oude Griekenland, vele eeuwen geleden. Ook deze zomer, tijdens de Olympische Spelen in Parijs, staat het op het programma.

Daarom heeft Frankrijk een officiële set Herdenkingsmunten uitgegeven waarop deze iconische Olympische sport centraal staat. Ik heb een aantal exemplaren van deze strikt gelimiteerde set naar ons land weten te halen, en kan u drie dagen een exemplaar garanderen. Klik daarom snel hier om naar onze website te gaan en uw set af te roepen.

Worstelen wordt gezien als de oudste sport ter wereld vanwege beroemde grotschilderingen in Frankrijk. Deze gaan 15.300 jaar terug en beelden worstelaars af. Maar ook in andere landen zijn dat soort schilderingen gevonden die vele duizenden jaren oud zijn. Echter, worstelen was niet de allereerste Olympische sport. Tijdens de eerste Spelen stond er namelijk slechts één onderdeel op het

Op de officiële 2 Euro Herdenkingsmunt ziet u Hercules. Eén van de meest legendarische helden in de Griekse mythologie. Ook is Hercules, volgens sommige verhalen, degene die de Olympische Spelen heeft bedacht. Lange tijd was hij een symbool van moed, doorzettingsvermogen en kracht. Eigenschappen die atleten, zeker ook in de Klassieke Oudheid, ruimschoots moesten bezitten.

De eerste moderne Olympische Spelen vonden plaats in Athene in 1896. Op dat moment waren de Spelen het grootste internationale sportevenement ooit. Eén van de sporten op het programma was worstelen en sindsdien is het een onderdeel geweest van elke Zomerspelen, met uitzondering van 1900. 

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor

Wim van W. raadt EuroCollect.be aan

Correcte info en behandeling van wat aangeboden wordt.

Rony D. raadt EuroCollect.be aan

Verzorgde bestellingen en duidelijke communicatie ! Blij met mijn initiatief om te bestellen bij jullie !

Raymond T. raadt EuroCollect.be aan

Wel bedankt voor het mooie muntstuk !

© EuroCollect | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-instellingen