Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Prachtige Sterling zilveren 20 Euro voor voormalige Belgische luchtvaartmaatschappij

Weet u nog waar de afkorting van luchtvaartmaatschappij Sabena voor stond? Eén van de oudste maatschappijen van Europa waar precies 100 jaar geleden, op de dag van de oprichting, de eerste vlucht vertrok. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Koninklijke Munt van België een gelimiteerde 20 Euro Herdenkingsmunt ontworpen.

De voorzijde van de munt toont de Sabena Airbus A340-211 die een vlucht maakt rond de wereldbol. Rechts ziet u Sabena in het lettertype van de luchtvaartmaatschappij met het bekende logo, de hemelvogel. Op de keerzijde ziet u het portret van Koning Filip afgebeeld.

De munt voor Sabena, die geslagen is in Sterling Zilver en in de allerhoogste Proof-kwaliteit, is zeer strikt gelimiteerd tot slechts 2.500 exemplaren. Voor u heb ik gelukkig enkele munten kunnen reserveren bij de Koninklijke Munt van België. Klik hier om uw reserveringsformulier in te vullen op onze website. Wacht niet te lang want de voorraad is zeer beperkt!

Toen in de jaren 80 de heftige luchtvaart concurrentiestrijd steeds meer opkwam, was Sabena daar niet op voorbereid. Als aandeelhouder drong de Belgische staat aan op een fusering. Na vele mislukte pogingen en de aanslag van 9/11 volgde op 7 november 2001 het definitieve faillissement. Dit staat nog altijd in de boeken als het grootse faillissement van de Belgische geschiedenis.

Het in Proof-kwaliteit geslagen aandenken voor Sabena wordt geleverd in een luxe etui met een genummerd Certificaat van Echtheid. Zo wordt u gegarandeerd van de hoge kwaliteit en blijft deze goed bewaard. Op het Certificaat van Echtheid vindt u alle numismatische gegevens.

Naar verwachting kunnen wij de munt eind juni leveren. Volgens de informatie van de Koninklijke Munt van België zal de munt rond medio juni naar EuroCollect worden verzonden. Zodra ze binnen zijn zullen wij ons uiterste best doen om de door u bestelde Sterling zilveren Herdenkingsmunt zo spoedig mogelijk bij u te krijgen.

Ik wens u veel plezier met Belgische Herdenkingsmunt in Sterling Zilver.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor

Wim van W. raadt EuroCollect.be aan

Correcte info en behandeling van wat aangeboden wordt.

Rony D. raadt EuroCollect.be aan

Verzorgde bestellingen en duidelijke communicatie ! Blij met mijn initiatief om te bestellen bij jullie !

Raymond T. raadt EuroCollect.be aan

Wel bedankt voor het mooie muntstuk !

© EuroCollect | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-instellingen